Mr. Turist

Srijeda, 15 Juni 2011 16:52

Adrenalinski park

Adrenalinski park "Zlaća" - novost u domaćoj turističkoj ponudi

Udruženje za razvoj turizma u Bosni i Hercegovini "Futurist" održalo je 11.06.2011. godine okrugli sto na temu 'Projekat adrenalinskog parka Zlaća', u prostorijama objekta Vila Zlaća. Projekat adrenalinskog parka pokrenut je sa ciljem obogačivanja turističke ponude izletišta Zlaća izgradnjom modernog parka urbanog avanturizma, po uzoru na slične projekte u Austriji, Sloveniji i drugim evropskim zemljama.

Adrenalinski park namijenjen je svim generacijama turista i avanturista koji žele da se okušaju u savladavanju prepreka na takozvanoj 'Stazi bosanskih samuraja', a sve to uz maksimalnu sigurnost, zaštitu i podršku stručnog osoblja. Predsjednik udruženja "Futurist", g-din, Ivica Žižak, smatra da će kao jedinstvena atrakcija na području Bosne i Hercegovine, adrenalinski park Zlaća privući veliki broj zainteresovanih kako domaćih tako i stranih turista. Poseban naglasak biti će stavljen na mlađe generacije, učenike srednjih škola, koji će imati priliku da razvijaju svoje sposobnosti i uživaju u nezaboravnoj avanturi.

Okruglom stolu prisustvovao je veliki broj učesnika iz privrednog, političkog i društvenog života Tuzlanskog kantona, koji će kroz rad formiranih odbora i komisija dati svoj doprinos u realizaciji ovog projekta.

pogledano 207 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg