Utorak, 18 Oktobar 2011 09:45

Tuzlanski kanton - prijatelj Vašeg zdravlja

Turističko - ugostiteljska škola iz Tuzle završila je implementaciju još jednog interesantnog projekta iz oblasti promocije i razvoja turizma.

Projekat pod nazivom "Tuzlanski kanton - prijatelj Vašeg zdravlja" obuhvatio je oblast zdravstvenog turizma, grane koja se u posljednjih nekoliko godina u svijetu ubrzano razvija.

Projekat je pokazao da Tuzlanski kanton ima velike potencijale za razvoj ove grane turizma, od poznatih banjskih lječilišta ("Slana Banja" u Tuzli, Banja "Ilidža" u Gradačcu, Termalni bazeni u Gračanici, "Mučka Voda" u Kladnju) pa preko velikog broja zdravstvenih ustanova, sportsko rekreativnih sadržaja i zdrave, prirodne hrane.

Broj turista koji dolaze u Tuzlanski kanton radi zdravlja sve je veći, možda najveći doprinos tom porastu dala su slana jezera u centru Tuzle "Panonika" čija slana voda ima ljekovita svojstva, pa pored sportskih i rekreativnih sadržaja i zbog ljekovitosti vode privlače sve veći broj turista iz cijele Bosne i Hercegovine.

Sigurno je da sve mogućnosti koje pruža ovaj vid turizma nisu ni blizu iskorištene. Svi partneri u projektu složni su u ocjeni da postoji još mnogo aktivnosti koje bi se mogle poduzeti kako bi Tuzlanski kanton postao prepoznatljivo odredište i za ovaj vid turizma, kao i da društvena zajednica vrlo malo radi na tom polju.

U nastavku pogledajte rezultate projekta i uživajte u prirodnim ljepotama našeg kantona!

Panonika

Terme Gračanica

Klinika za srce

DKC Farah Tuzla

Privatna ordinacija "Salus"

Izrada ortopedskih pomagala "OrtoSan"

Stadion Tušanj

SKPC Mejdan 

pogledano 53 puta