Mr. Turist

Utorak, 18 Oktobar 2011 09:45

Tuzlanski kanton - prijatelj Vašeg zdravlja

Turističko - ugostiteljska škola iz Tuzle završila je implementaciju još jednog interesantnog projekta iz oblasti promocije i razvoja turizma.

Projekat pod nazivom "Tuzlanski kanton - prijatelj Vašeg zdravlja" obuhvatio je oblast zdravstvenog turizma, grane koja se u posljednjih nekoliko godina u svijetu ubrzano razvija.

Projekat je pokazao da Tuzlanski kanton ima velike potencijale za razvoj ove grane turizma, od poznatih banjskih lječilišta ("Slana Banja" u Tuzli, Banja "Ilidža" u Gradačcu, Termalni bazeni u Gračanici, "Mučka Voda" u Kladnju) pa preko velikog broja zdravstvenih ustanova, sportsko rekreativnih sadržaja i zdrave, prirodne hrane.

Broj turista koji dolaze u Tuzlanski kanton radi zdravlja sve je veći, možda najveći doprinos tom porastu dala su slana jezera u centru Tuzle "Panonika" čija slana voda ima ljekovita svojstva, pa pored sportskih i rekreativnih sadržaja i zbog ljekovitosti vode privlače sve veći broj turista iz cijele Bosne i Hercegovine.

Sigurno je da sve mogućnosti koje pruža ovaj vid turizma nisu ni blizu iskorištene. Svi partneri u projektu složni su u ocjeni da postoji još mnogo aktivnosti koje bi se mogle poduzeti kako bi Tuzlanski kanton postao prepoznatljivo odredište i za ovaj vid turizma, kao i da društvena zajednica vrlo malo radi na tom polju.

U nastavku pogledajte rezultate projekta i uživajte u prirodnim ljepotama našeg kantona!

Panonika

Terme Gračanica

Klinika za srce

DKC Farah Tuzla

Privatna ordinacija "Salus"

Izrada ortopedskih pomagala "OrtoSan"

Stadion Tušanj

SKPC Mejdan 

pogledano 185 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg