Mr. Turist

Subota, 05 Maj 2012 15:17

Autobuska stanica u Tuzli

Autobuska stanica sagrađena je u Tuzli 1970. godine.

Stanica ima 12. platforme, ugostiteljske sadržaje, čekaonice, moderan radni stol, ormar i druge sadržaje, što je čini jednom od najvećih i najbolje opremljenih stanica u Bosni i Hercegovini.  

Trenutno stanicu koristi više od 35 prijevoznika iz BiH i inozemstva, po redoslijedu dolaska/odlaska, kao i tranzita na međunarodne linije.  Služba prodaje karata putem modernog računalnog sustava, vrši prodaju i rezervaciju putničkih karata za sve linije koje polaze ili prolaze ovu stanicu.  Podaci putnicima u čekaonici o vremenu polaska pojedinih linija pružaju se putem displeja i putem informativne službe. 

"Autobuska stanica Tuzla" sa svojim sadržajem (prodaja karata Serivce, garderoba, restoran, banka, kabina s tiskom, telefonima, video nadzorom, javnim zahodima) zadovoljava uvjete I (prva) kategorija autobusnih kolodvora.  Svi autobusi sa "Autobusnog kolodvora u Tuzli" voze za sve gradove u BiH, kao i za mnoga međunarodna odredišta: Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Austriju, Njemačku, Švedsku, Austriju, Belgiju, Holandiju, Luksemburg.

pogledano 194 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg