Mr. Turist

Subota, 20 April 2013 17:09

Turistička tržnica u Zvorniku

U gradu Zvorniku održana je prva "Turistička tržnica". 

Učenici Turističko-ugostiteljske škole u Tuzli sudjelovali su na prvom turističkom tržištu u Zvorniku, u organizaciji zvorničke Srednje škole i strukovne škole "Petar Kočić", a uz financijsku podršku organizacije "Nansen djalog Center" iz Sarajeva. Događaju su prisustvovali srednjoškolci iz Malog Zvornika, koji su zajedno sa kolegama iz Tuzle i Zvornika posjetiteljima predstavili proizvode koji promoviraju njihove škole i njihove gradove.

Ovaj jedinstveni događaj probudio je veliko zanimanje posjetitelja koji su imali priliku uživati ​​u suvenirima, fotografijama i ukusnim slanim i slatkim jelima, koje priprema škola. Ravnateljica zvorničke škole Biljana Pisica napomenula je da se planira da je ova manifestacija postala tradicionalna i poprimila natjecateljski karakter.

Tim Turističko-ugostiteljske škole u Tuzli, predvođen direktorom Jasminom Imamovićem i prof. Svjetlan Bogdanović-Kuret, dala se u najboljem svjetlu da predstavi svoju školu, ali i svoj grad. Uz izuzetno gostoljubive ljude, događaj je ostavio pozitivan dojam na brojne posjetitelje, kao i na sudionike, koji su iskoristili priliku da se sretnu i druže s kolegama iz drugih škola.

pogledano 198 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg