Mr. Turist

Utorak, 04 Juni 2013 14:18

Završen je prvi Startup vikend u Tuzli

Svečanim proglašenjem najboljih Startupova uspješno je završen prvi Startup vikend u Tuzli.

Preko trideset sudionika; mladi, studenti i srednjoškolci, imali su jedinstvenu priliku tri dana predstavljati svoje ideje i uz pomoć stručnjaka pokušati ih približiti njihovoj realizaciji. Timskim radom u opuštenoj i kreativnoj atmosferi ideje se polako, ali sigurno pretvaraju u prezentacije, video zapise, grafikone, uz stalno praćenje od strane mentora koji je pomogao sudionicima u prezentaciji i pripremi za provedbu njihovih ideja.

Startup Weekend, koji je prvi put u Tuzli, probudio je veliko zanimanje mladih ljudi koji su imali priliku pokazati svoju inovativnost, upoznati se međusobno i ostvariti važne poslovne kontakte koji bi im mogli ili će im pomoći u budućnosti.

Za najbolji startup proglašena je ́a Baby aplikacija Guga - gaga, Best Execution dobio je startup Laserify, Best Pitch osvojio Be Fantastic Bags i MyCV za najbolju društveno odgovornu ideju. Dva člana koja su ušla u uži izbor bili su WeArt, provjera odjeće, Coin - poželite, sačuvajte, kupite i prepoznajte me.

Opća ocjena ocjenjivačkog suda bila je da sve ideje i svi timovi zaslužuju pažnju i pohvalili kreativnost i ustrajnost mladih koji su na ovaj način odlučili pokazati svoje znanje i sposobnost.  

Tim "Turističkog leptira", kao medijski pokrovitelj projekta, predstavio je sudionicima njihovu aplikaciju za istraživanje i pretraživanje turističkih destinacija grada Tuzle - iMap, u koju se unose osnovne informacije o Startup vikendu.

pogledano 184 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg