Mr. Turist

Petak, 16 Avgust 2013 20:05

5 najposjećenijih destinacija u Evropi

U nastavku slijedi statistika najposjećenijih gradova u Evropi u ovoj godini...

  1. London (15.96 miliona posjetitelja) - Jedan od razloga zbog kojih se ljudi okupljaju u britanskom glavnom gradu svake godine je što se ima dosta toga vidjeti i uraditi tokom cijele godine u svim vremenskim uvjetima, pa i ako vas zadesi ta nesreća, da je vrijeme tmurno i vlažno, tokom cijelog vašeg boravka tamo, ne zaboravite, većina muzeja i galerija u Londonu koje biste mogli posjetiti ne naplaćuje apsolutno ništa...
  2. Pariz (13.92 miliona posjetitelja) - Grad ljubavi, glamura, mode i hrane, sve to, na jednom mjestu. Pariz konstantno privlači posjetitelje jednostavno zato što to može ponuditi mnogo toga, neograničenom broju posjetitelja. Ljubitelji kulture neće biti razočarani brojnim galerijama i muzejima, a uz to će dobiti puno kultnih fotografija sa odmora, dok oni na lov za savršen outfit, savršen obrok mogu pronaći neke doista gurmanske ponude, ako su, naravno, spremni izdvojiti novac za to.
  3. Istanbul (10.37 miliona posjetitelja) - Grad koji se proteže na dva kontinenta je i dalje na glasu, te svake godine uspijeva privući na stotinama hiljada posjetitelja više nego predhodne godine. Iako je geografski relativno daleko za mnoge europske vikend-posjetitelje, smještaj i određene aktivnosti u samom gradu su vrlo jeftini u poređenju s mnogim gradovima na istom kontinentu.
  4. Barcelona (8.41 miliona posjetitelja) - Barcelona privlači posjetitelje u svoju dušu više nego Pariz ili London, tako da za razgledavanje grada treba odvojiti dan ili dva, a ostatak svog vremena posvetiti istraživanju same nje, a dobra mjesta od kojih se može krenuti za tim potezom su Gothic Quarter i Quadrat DiOr.
  5. Milan (6.83 miliona posjetitelja) - Dostojan dom mnogih modnih kuća, Milan je grad stila. Njegov visoki plasman na broju pet najposjećenijih zemalja je vjerojatno dijelom što predstavlja dom talijanske berze, s toga najveći dio posjetitelja zauzimaju biznismeni koji najčešće posjećuju atrakcije poput; Da Vincijeva Posljednja večera i opersku kuću Teatra della Scala.

pogledano 186 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg