Mr. Turist

Petak, 20 Septembar 2013 14:47

Sajam informacionih tehnologija Infotech

U Lukavcu se od 19.-21.09. održava Sajam informacionih tehnologija Infotech.

Sajam informacionih tehnologija Infotech u Lukavcu, prva je sajamska manifestacija ovakvog tipa na području Tuzlanskog kantona. Posjetiocima su se predstavili domaće firme "Imel", "Leftor", "Lerim", "Securitas", "Fakultet poslovne informatike", "Sicon SAS", "Provision", "BHB Cable" i "Avax Net" kao i predstavnici stranih firmi "Samsung", "Vivax" i "Kyocera". 

U okviru sajma predviđeno je održavanje stručnih predavanja iz oblasti informacionih tehnologija, a najmlađi posjetioci mogli su demonstrirati svoje vještine u mrežnoj igri "Call of Duty 2". 

Ovakav tip sajamskih manifestacija predstavlja pozitivan pomak u ukupnoj ponudi sajamskog turizma, nadamo se i sigurni smo da će u narednim godinama broj izlagača i posjetilaca biti znatno veći i da će Sajam postati prepoznatljivi dio turističke ponude Opštine Lukavac i Tuzlanskog kantona. 

Sajam su podržali Federalno Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i Opština Lukavac, a partner sajma je firma "Imel" iz Lukavca.

U nastavku vam prenosimo dio sajamske atmosfere. 

pogledano 188 puta

Medij

logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg