Mr. Turist

Petak, 20 Septembar 2013 18:02

Gastro provincija i Dan prvačića u Gradačcu

U Gradačcu, 20.Septembra 2013. povodom Sjvetskog Dana kuhara, održane su dvije manifestacije "Gastro provincija u pozadini" i "Dan prvačića"

Na platou stadiona Zvijezda u Gradačcu, u organizaciji Udruženja kuhara BiH i firme "Brunch" d.o.o.,okupili su se mnogobrojni gosti kako bi svojim prisustvom uveličali manifestaciju. 

Posjetioci su imali  priliku da vide i degustiraju specijalitete domaće i internacionalne kuhinje. Udruženje kuhara je kroz ovu manifestaciju na najbolji način promovisalo gastronomske vrijednosti Gradačca, Tuzlanskog kantona kao i Bosne i Hercegovine. Među mnogobrojnim gostima bili su i članovi Turističke patrole Tuzlanskog kantona, koji su potvrdili pozitivan uticaj ovakvih manifestacija na razvoj turizma. 

Sajam su otvorili mr.sc. Edis Dervišagić, Općinski načelnik općine Gradačac, Fadil Novalić, predsjednik uprave NK Zvijezda i doc.dr. Senaid Hadžić, Ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK.

Na istoj lokaciji je održan i "Dan prvačića" za sve prvačiće iz Gradačca, koji su uživali u degustaciji ugostiteljske ponude kao i u bogatom zabavnom programu koji je za njih pripremljen. 

Obje manifestacije održane su pod pokroviteljstvom Općtine Gradačac, koja je još jednom pokazala razumijevanje i spremnost da podrži projekte razvoja i promocije turizma. 

U nastavku možete vidjeti dio atmosfere sa današnjih manifestacija. 

pogledano 190 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg