Mr. Turist

Nedjelja, 06 Oktobar 2013 17:41

Turistički Rally Banovići - Brčko

I bio je Rally...i ekipa Turističkog leptira je bila tamo i pripremila za vas ovu reportažu...

Ove godine, kao i svake, održan je Auto Rally Brčko - Banovići, u organizaciji Auto moto klubova iz Brčkog i Banovića kao i tehničku pomoć tuzlanskog Auto kluba TUZAMK. Ova turističko - sportska manifestacija na najbolji način kombinuje upoznavanje sa turističkim destinacijama Tuzlanskog kantona i takmičenje u ocjenskoj vožnji spretnosti autoslalom koji se boduje za šampionat Bosne i Hercegovine u autosportu.

Rally je započeo u 10:00 polaskom iz Banovića, uz stalnu pratnju sitne, dosadne, jesenske kiše... Prvo odredište bio je Hotel Zlaća, malo manje poznatim planinskim putem, nakon toga povratak u Banoviće pa zatim malo duža vožnja do jezera Modrac, preko Treštenice i Poljica. Od jezera Modrac, ruta je bila već poznata, tuzlanska Panonika, zatim Srebrenik pa do konačnog odredišta - parkinga Mercatora u Brčkom. 

Na parkingu se odvijao sportski dio, mnogobrojni ljubitelji auto sporta su i pored uporne kiše, uživali u majstorijama i spretnostima vozača iz cijele Bosne i Hercegovine, među kojima je bilo i pripadnica ljepšeg pola, koje nisu nimalo zaostajale u vještinama za svojim kolegama. 

Nakon mnogo turiranja i mirisa benzina koji se svima uvukao pod kožu, ekipe Auto Rally-a krenuli su na svečani ručak i proglašenje pobjednika. Najbolji su pobijedili, ali svi su se osjećali kao pobjednici, jer je Rally ipak nešto što se ne doživljava svaki dan...sretna vožnja, vidimo se iduće godine!

pogledano 199 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg