Mr. Turist

Subota, 14 Decembar 2013 21:23

Posjeta Domu penzionera Tuzla

Ekipa Turističkog leptira posjetila je Dom penzionera u Tuzli.

Dom penzionera kao javna ustanova registrovan je 1995 godine. Objekat je namjenski građen i sastoji se od četiri dijela u kojima su i stambeni i poslovni dijelovi. Smještajni kapaciteti gostima su na raspolaganju u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe su u rangu hotela sa dvije zvijezdice. Sobe posjeduju kupaonicu, balkon i TV.

Kako nas je informisala G-đa Sanela Perkić, PR menadžer, osnovna djelatnost Doma penzionera je socijalna zaštita, te pružanje usluga smještaja, ishrane, njege i brige za osobe treće životne dobi. Osim osnovnih usluga smještaja i ishrane u cjelosti se pružaju osnovne medicinske usluge: mjerenje šećera u krvi, pritiska i slično, a ono sto najviše privlači korisnike jeste pružanje usluga prevoza pri odlasku na specijalističke preglede u medicinske ustanove.

Dom Penzionera raspolaže sa adekvatnim brojem edukovanog i motivisanog osoblja, uz to sarađuju sa različitim nevladnim organizacijama, koje u svojim programima imaju detaljnu obuku njegovateljica. U sklopu animacijskih programa postoje društvene aktivnosti kao što su: izrada nakita, čestitki, edukativna predavanja, obilježavanja rođendana, kao i svih ostalih važnih datuma. Trenutno je u razradi ponda za ostale sugrađane, koji imaju starije osobe kojima je potreban ovakav vid usluge, paket aranžman, sa pristupačnim cijenama za korisnike.

Osim ovoga, Dom Penzionera može ponuditi i kapacitet za održavanje raznih skupova, konferencija i predavanja. Od ovih kapaciteta u ponudi su : 

  • Velika sala - pogodna za razlicite svečane i radne skupove
  • Banket sala - za manje skupove
  • Manja sala - prikladna za manje svečane i radne sadržaje
  • Sala u “D” dijelu - pogodna za seminare, radionice i slične skupove. U salu se ulazi na poseban ulaz, a povezana je sa restoranom i kuhinjom.

Osoblje Doma Penzionera nas je oduševilo svojom ljubaznošću, strpljenjem i profesionalnim odnosom, što je i jedna od najvažnijih pozitivnih odlika ove institucije. Kao jedina institucija ovakvog tipa na području grada Tuzle, Dom Penzionera će sigurno i u budućnosti nastaviti da unapređuje svoje usluge i da nastoji kvalitetnom ponudom da privuče nove i zadrži postojeće korisnike.

pogledano 190 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg