Mr. Turist

Petak, 14 Mart 2014 10:47

Tuzlanski "Superman" - Miroslav Blažević "Ćiro"

Ekipa Turističkog leptira je još jednom propratila dešavanja u našem gradu. Ovaj put je to intervju sa Miroslavom Blaževićem Ćirom.

Sa velikim uzbuđenjem i radošću građani Tuzle su dočekali novog trenera FK SLOBODE gdina. Miroslava Ćiru Blaževića. Zahvaljujući našoj upornosti gdin. Blažević je, uz sve obaveze koje ima, ipak odvojio malo vremena za našu ekipu. Uprava Slobode nam je dopustio da zabilježimo dešavanja sa travnjaka.  

Ćiro je posljednji put zvanično gostovao u tuzlanskom kraju, tačnije u Banovićima, u sezoni 1986/1987. godine, kada je u osmini finala tadašnjeg Kupa Maršala Tita s klupe predvodio zagrebački Dinamo. 

Naš intervju sa gdin. Blaževićem je uspješno realiziran. Ono što nam je najviše privuklo pažnju svakako  jeste posebna informacija koju nam je otkrio o njegovom nadimku i njegovoj velikoj ljubavi iz Tuzle.  S obzirom na godine, Ćiro kaže kako iskustva nikad nije dosta i da je ove pameti postao bi prvak Evrope i svijeta. 

Ćiro nam ništa više nije želio otkriti, jer kako kaže imati ćemo priliku upoznati cijeli njegov život i karijeru u knjizi koju piše, pod nazivom Pakao mog života”.

pogledano 187 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg