Mr. Turist

Ponedjeljak, 27 Oktobar 2014 15:26

StartUp Tourism - pokrenite svoje ideje !

U prostorijama JU Turističko-ugostiteljske škole u Tuzli 15.11. održati će se StartUp Tourism - manifestacija promocije i realizacije ideja!

JU Turističko - ugostiteljska škola u okviru aktivnosti na ostvarivanju suradnje škole i privrede realizovala je projekat podrške mladim poduzetnicima u ostvarivanju poslovnih ideja iz oblasti turizma, pod nazivom 'StartUp Tourism', koji će se održati 15.11.2014. godine u prostorijama Turističko-ugostiteljske škole u Tuzli.

Cilj ovog projekta jeste da pruži priliku mladim ljudima da prezentiraju svoje ideje i zatim ih, uz pomoć mentora, dorade i oblikuju kako bi postali potencijalni poslovni poduhvati. U trenutnoj ekonomskoj situaciji, ovakvi projekti predstavljaju jedan od najboljih načina za stvaranje pozitivne klime među mladim ljudima koji su spremni da krenu putem poduzetništva.

Turizam, kao privredna grana koja je posljednjih nekoliko godina doživjela procvat u svijetu, strateško je opredjeljenje grada Tuzle i šire regije. Nedovoljno razvijen, sa velikim potencijalima, turizam predstavlja segment tržišta na kome mladi ljudi imaju priliku da pokažu svoje znanje, kreativnost i inventivnost. Spoj poduzetništva i turizma predstavlja jedan od pravih izazova koje nam donosi budućnost.

U okviru jednodnevne manifestacije svi prijavljeni učesnici imati će priliku da prezentiraju svoje ideje i zatim da, uz podršku mentora, razrađuju ideje kako bi ih pretvorile u osnovu za poslovni poduhvat odnosno pokretanje sopstvenog posla.

Najbolje ideje biti će nagrađene, na osnovu ocjena stručnog žirija. Rok za prijavu je 10.11.2014. godine, broj mjesta je ograničen.

Dođite da zajedno oživimo vaše ideje !!!!!

pogledano 172 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg