Mr. Turist

Petak, 03 April 2015 14:10

Nacionalni park prirode Tajan

Nacionalni park prirode Tajan je atraktivna turistička lokacija koja se nalazi između opšina Zavidovići, Kakanj i Vareš. Brojni planinski vrhovi, rijeke, jezera, kanjoni i vodopadi i pećine. Nacionalni park Tajan je 2008. godine proglašen zaštićenim područjem. U Tajan parku možete vidjeti i mnoge životinjske vrste.

Turisti posjećuju ovaj park kako bi doživjeli iskustva adrenalinskih sportova. Ukoliko želite možete iznajmiti i opremu za brdski biciklizam, kao i za planinarenje. Ljubitelji prirode mogu da uživaju u šumama i beskonačnim stazama u brdima. Jedan od najljepših kanjona u Bosni i Hercegovini je svakako kanjon Mašica. Dubina kanjona je 350 metara a na pojedinim mjestima širok samo 3 metra.

Što se tiče turističke ponude, park Tajan vam može pružiti čist zrak, mnoštva rijeka i potoka, i uređene sportske terene, dječija igrališta i staze za šetnju. Kanjon Mašica se može koristiti za odmor i rekreaciju, ali i obavljanje raznih obuka, uključujući i ronilačke. U ljetnom periodu ovaj kanjon vam omogućava i kupanje. što se tiče životinja postoji velika mogućnost da ćete vidjeti medvjeda, lisicu, vuka, jelena, zeca, divlju mačku i vepra. Za ljubitelje raftinga tu je Krivaja koja se proteže kroz kanjone.

pogledano 248 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg