Mr. Turist

Petak, 03 April 2015 13:48

KUD "Bratstvo i Jedinstvo" Mramor

Ekipa Turističkog Leptira boravila je u kratkoj i prijatnoj posjeti Kulturno-umjetničkom društvu "Bratstvo i Jedinstvo" u tuzlanskoj Mjesnoj zajednici Mramor.

Osnivačka skupština KUD-a ''Bratstvo i Jedinstvo'' održana je 19.01.2014. godine, a registracija je završena 18.04.2014. godine. U KUD-u je trenutno angažovano oko 50 dječaka i djevojčica svih uzrasta koji su uključeni u folklornu i muzičku sekciju, kao i u malonogometni klub. U planu je skoro osnivanje dramske i recitatorske sekcije u koje će se uključiti još više djece iz mjesne zajednice Mramor, ali i iz susjednih MZ Dobrnja i Ljepunice.

Kako ističe Hirkić Hasib, Predsjednik društva, cilj im je prije svega bio da pruže mladima priliku da svoje slobodno vrijeme iskoriste na najbolji mogući način i da se bave svim aktivnostima koje ih zanimaju. KUD "Bratstvo i jedinstvo" učestvuje na raznim priredbama i manifestacijama, a često organizuju i sopstvene priredbe za građane Mramora kao i sve posjetioce. 

U budućnosti bi voljeli da više sarađuju sa sličnim društvima iz bližeg i daljeg okruženja i da dobiju priliku da na najbolji mogući način predstave svoje aktivnosti.

Ekipa Turističkog Leptira je na odlasku obećala da će pratiti sve aktivnosti ovog društva, a ljubazni domaćini su se zahvalili na posjeti i ispratili nas uz pjesmu i igru.

pogledano 228 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg