Mr. Turist

Petak, 24 April 2015 12:17

Sajam malog biznisa u Tuzli

U organizaciji gradskih vlasti Grada Tuzle, od 16.04 do 18.04 održan je Sajam malog biznisa. U tuzlanskom Mejdanu, brojni posjetioci pored bogate ponude na štandovima, imali priliku da prisustvuju i predavanjima i edukativnim radionicama o proizvodnji hrane, mlijeka, pčelarstvu i druge.

Cilj Sajma malog biznisa je prezentacija poslovnih ideja koje se mogu realizovati. U maloj dvorani Mejdan posjetioci su mogli vidjeti izlagače koji se bave rukotvorinama, izradom nakita, tekstilnih predmeta, unikata...

Jedan od izlagača bio je i talentovani Muamer Hodžić iz Dobošnice, kreator bicikla od šibica u prirodnoj veličini.

Građanima cijele Bosne i Hercegovine predstavilo se blizu 150 izlagača i 50 predavača. Jedan od glavnih ciljeva Sajma je edukacija, kako bi se svi zainteresovani mogli upoznati sa mogućnostima pokretanja vlastitog biznisa. U okviru Sajma malog biznisa organizovane su i pozorišne predstave, koncerti narodne muzike, kao i nastupi brojnih kulturno-umjetničkih društava.

Ovakav Sajam predstavlja još jedan korak naprijed u afirmaciji Grada Tuzle kao sredine za razvoj poduzetništva i pokazuje prije svega mladim ljudima da trebaju pokušati da realizacijom svojih ideja obezbjede sebi posao i budućnost. 

Do ponovnog susreta na sljedećem Sajmu, pozdravlja Vas ekipa Turističkog leptira!

pogledano 1386 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg