Mr. Turist

Subota, 26 Decembar 2009 10:01

Predstavljanje projekta

Turistički leptir je uspješno prezentiran u Austrijskoj ambasadi u Sarajevu, 15.12.2009.

U okviru završnog dijela projekta Unapređenja obrazovanja u jugoistočnoj Evropi, koji provodi Austrijska organizacija KulturKontakt, u Austrijskoj ambasadi u Sarajevu održane su prezentacije šest školskih projekata, realizovanih od strane turističkih srednjih škola iz Bosne i Hercegovine. Na otvaranju manifestacije, učesnicima se obratio njegova ekselencija Dr. Donatus Koeck, ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini, koji je istakao važnost učešča BIH škola u ovom projektu kao i budućem razvoju turističkog obrazovanja u našoj zemlji.
 
Mr Anna-Hausmaninger, voditelj ureda KulturKontakt-a u Sarajevu, prezentirala je dosadašnji rad KulturKontakt-a u BIH, kao i planove za buduće projekte razvoja turističkog obrazovanja. Koordinatorice na projektu, Inesa Pišmo i Elmedina Čorbić, uspješno su organizirale kompletnu manifestaciju uz adekvatan simultani prevod na njemačkom jeziku.
 
Turističko-ugostiteljska škola iz Tuzle prezentirala je projekat Turistički web portal Tuzlanskog kantona - Turistički leptir. Atraktivna prezentacija, kao i mogućnosti razvoja i nadgradnje ovog projekta, koji će biti primjenjen kao novo nastavno sredstvo u praktičnoj nastavi i slobodnim aktivnostima učenika, pobudila je posebnu pažnju posjetilaca.
 
Nakon toga usljedile su prezentacije:
  • Mješovita srednja škola Bihać, "Posjetite muzej"
  • Mješovita srednja škola Pale, "Pale nekad i sad"
  • Mješovita srednja škola Brčko, "Tradicionalna jela Brčko distrikta BiH"
  • Mješovita srednja škola Lukavac, "Green turizam"
  • Turistička škola Prijedor, "Promotour ponuda"
Šest izvrsnih projekata koje su prezentirali mladi ljudi iz srednjih turističkih škola u Bosni i Hercegovini, dokazali su da je proces turističkog obrazovanja vrlo važan dio ukupnog budućeg razvoja turizma u našoj zemlji.
 
Predstavnik Tuzlanskog kantona, Ministar trgovine, saobraćaja i turizma, g-din Milić Zoran, zahvalio se svim učesnicima na predstavljenim rezultatima i pohvalio ekipu Turističko-ugostiteljske škole za kreativnost i primjenu novih tehnologija u ovoj oblasti.
 
Zavržnoj manifestaciji prethodio je seminar pod nazivom "Komunikacija i prezentacija" koji je vodio austrijski ekspert Mr. Hermann Wuhrleitner, na kome su učesnici stekli nova znanja iz oblasti pripreme i izvođenja javnih prezentacija i promocije.
 
pogledano 184 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg