Mr. Turist

Srijeda, 02 Mart 2011 12:36

Gibonni koncert

Jedan od najuspješnijih pjevača i kantautora u Hrvatskoj, Zlatan Stipišić Gibonni održao je u subotu uvečer koncert u dvorani "Mejdan", u sklopu turneje "Toleranca" kojom promoviše svoj najnoviji album. Umjetnik iz Splita nastupio je u Tuzli nakon pauze od pet godina.
 
Muzički spektakl počeo je sa pola sata zakašnjena pred više od 5.000 posjetilaca. Gibonni je otvorio koncert pjesmom "Žeđam" te se odmah zaputio među publiku, što su njegovi fanovi dočekali sa oduševljenjem, a naša kamera zabilježila je taj momenat. U dvoiposatnom programu Gibonni je izveo svoje najpoznatije hitove "Oprosti", "Mirakul", "Tempera", "Toleranca", "Judi, zviri i beštimje" i brojne druge sa posljednjeg i prethodnih albuma.
 
Gosti koncerta bili su Ivana Husar, hrvatska pjevačica i energični Damir Urban, koji je iz publike odjednom zapjevao svoju kultnu pjesmu "Budi moja voda", što je tuzlanska publika zasluženo nagradila ovacijama. Gibonni je na koncertu pokazao ne samo da je dobar pjevač već i da je odličan zabavljač kojem je njegova publika itekako bitna. Njegova spontanost je još jednom pokazala koliko je zapravo kao umjetnik velik u svojoj jednostavnosti.
pogledano 178 puta

Medij

logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg