Mr. Turist

Srijeda, 15 Juni 2011 17:38

Airsoft Zlaća

Otvoren poligon za Airsoft borbene simulacije.

Na području Mačkovca, na putu prema izletištu Zlaća, prije dva mjeseca, počeo je sa radom poligon za borbene simulacije i 'Airsoft' borbe koji je realizovalo Udruženje građana 'Fair Play' iz Banovića. Airsoft je 'igra za odrasle' u kojoj se timovi igrača bore replikama stvarnog oružja koje ispucava keramičke kuglice. Uz zvukove prave borbe, pretrčavanja, pucnjavu i dovikivanje, prisustvovali smo sceni koja bi sigurno mogla proći kao dio uzbudljivog akcionog filma. Dvije ekipe od po tri člana borile su se za prevlast na poligonu, sve dok jedna ekipa nije osvojila zastavicu i pobijedila.

Svi igrači su potpuno opremljeni, nose zaštitnu odjeću, kacigu i rukavice, tako da je sigurnost igre na veoma visokom nivou, za šta se brine i stručna ekipa koja svo vrijeme nadgleda igrače. Od oružja su na raspolaganju replike Kalašnjikova, a uskoro će na poligonu biti dostupni i druge vrste naoružanja, uključujući i snajpere, pištolje i ručne bombe.

Airsoft je vid razonode koji je u svijetu jako popularan, a na našim prostorima ovo su tek pionirski počeci, koji će u svakom slučaju obogatiti turističku ponudu Tuzlanskog kantona i izletišta Zlaća.

Za sve vas, koji ste željni da se okušate u nečem novom i uzbudljivom, kontakt telefon je 062-761-203, g-din Amel Bečić.

pogledano 196 puta
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg