Rajsko jezero Bašigovci

Živinice

Svega dva kilometra vožnje starim putem od Lukavca prema Tuzli, dovest će vas u prekrasni prirodni ambijent koji vam omogućava dobar provod, od zabavnih i sportskih aktivnosti do opuštajućeg odmora uz roštilj.

Kompleks Ontario se nalazi na maloj uzvisini od 250 m nadmorske visine koja je razlog stalnog prisustva laganog povjetarca, a Bistarac je jedno od rijetkih jezera sa prirodnim prečišćavanjem što garantuje čistu vodu pogodnu za kupanje, ribolov i sve sportove na vodi.

Uz atraktivni turistički kompleks Ontario nalazi se uređeno parkiralište gdje možete ostaviti svoj automobil, i nakon toga barem na nekoliko sati ili dana zaboraviti na grad i stres koji ste ostavili iza sebe, što je posebno interesantno za predstojeći vikend i dane praznika.
Zbog svoje atraktivnosti i bogatog sadržaja kompleks Ontario privlači brojne turiste iz zemlje kao i inostranstva. Restoran sa bogatom gastronomskom ponudom i tradicionalnim bosanskim specijalitetima, trgovina, dječje igralište, sportski tereni za košarku, rukomet i odbojku samo su neke od ponuda ekološko-turističkog kompleksa Ontario na jezeru Bistarac.

Za kampere ovo je idealno mjesto. Kamp je smješten u prirodni hlad nekoliko metara od same obale jezera, a njegov kapacitet je 30 kamp jedinica za oko120 osoba. Također, kompleks raspolaže i sa jedanaest bungalova za iznajmljivanje. Sezona za kampovanje je otvorena je 14. aprila do 1. novembra.

Što se tiče ribolova, jezero Bistarac predstavlja pravi mali raj za ribolovce, sa kapitalnim primjercima šarana. Jezero se tokom cijele godine poribljava raznim vrstama riba kao što su: šaran, som, savska deverika, plotica, a pored toga može se uloviti linjak, crvenperka, amur, tolstolobik, smuđ, klijen, koštro i pastrmka, koja je se izuzetno dobro prilagodila vodi jezera. Dnevna dozvola za ribolov košta 10 KM.

Turistička atrakcija ovog kompleksa svakako je i održavanje Međunarodnog turnira u sportskom ribolovu u oktobru, kao i tradicionalni Prvomajski uranak.
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg