Jezero Sniježnica

Želite li ugodne trenutke provesti na planini Majevici, zaputite se na jezero "Snježnica" kod Teočaka, U čistom i mirnom ambijentu možete ploviti, pecati, kupati se i zabaviti u mirnom i očuvanom ambijentu u srcu planine Majevica.

Samo ime jezera asocira na niže temperature i ambijent koji opušta, a nalazi se na nekih trideset kilometara od izlaza iz Tuzle, na području Općine Teočak. Jezero je okruženo zelenilom te kao takvo pruža idealno mjesto za odmor i zaštitu od sunca.

Najveća dubina jezera iznosi 62 metra i osim što je idealno za kupanje, ambijent koji ga okružuje omogučava vam lijepo opuštanje uz roštilj. Jezero Snježnica predstavlja pravi raj za ribolovce. Ribe koje se ovdje mogu uloviti su: babuška, škobalj, klijen, šaran, štuka, pastrmka, crvenperka, som, smuđ, a ima i rakova, što govori o čistoći vode na ovom jezeru. 
Sve što Vam treba je da upalite vašeg ljubimac, spakirate osnovne hranjive namirnice, pribor za pecanje, šator i pravac Snježnica i za 45 minuta iz Tuzle stižete u ovaj raj. Put je u odličnom stanju tako da se ne morate brinuti da ćete uništiti vaš automobil.
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg