Lovačka kuća na staroj Majevici

Majevica je niska planina u sjeveroistočnoj Bosni, čije padine dopiru na sjeveru do rijeke Save kod Brčkog i Brezovog Polja, odnosno do ravni Semberije i Posavine, na zapadu do rječice Tinje, i na istoku do Drine, a na jugu do doline Spreče. 

Majevica je tokom istorije pripadala raznim gravitacionim sferama: Zvorniku, Brčkom, Bijeljini i Tuzli. Najviši vrh, Stolice (916 m n.v.), nalazi se na krajnjem jugoistočnom dijelu planine. Uprkos tome što je jedna od nižih planina, Majevica je jedna čarolija.
  • Zimi uspavani anđeo u bijeloj posteljini,
  • Raskošna i razigrana prirodnim bojama u proljeće,
  • Zanosna i romantična ljeti,
  • Dirljiva zlatnim bojama u jesen.
A u  bilo koje godišnje doba uvijek je okičena ČISTIM ZRAKOM.
Na jednoj od najvićih kota Stare majevice, na visini od 750 m nalazi se objekat "Lovačka kuća" koji je u vlasništvu lovačkog društva iz Tuzle, koji su članovi ekipe Turističkog leptira posjetili u Novembru 2010. godine.

Kuća je otvorenog tipa i nalazi se na prevoju Dokanj-Stara Majevica-Šibošnica-Čelić, sa uređenim prilaznim putem po kome se može doći i tokom zimskih mjeseci. Smještena u predivnom prirodnom ambijentu, kuća predstavlja svojevrsno okupljalište lovaca ali i drugih ljubitelja prirode koji u ovom idiličnom okruženju često provode slobodno vrijeme uživajući u dugim šetnjama i razgledanju prirodnih ljepota i čarolija.

Kuća je prilkjučena na gradsku elektro-mrežu i ima svoj vlastiti prirodni izvor pitke vode. Lovačka kuća nudi i usluge smještaja sa oko 30-ak smještajnih jedinica. Cijena noćenja se definiše na početku svake sezone i zavisi od godišnjeg doba. 
logo
Turističko ugostiteljska škola
Muhameda Hevaije Uskufije 3
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
euroherc.jpg
putnik.jpg
rudar.jpg
sponzori4.jpg